در باره کتاب شبهای پیشاور

در معرفی این کتاب آمده است: «از ویژگی‌های این اثر آن است که حالت داستانیِ مستند و جذاب دارد و ضمن بیان اسناد و ادله شرعی و عقلی، صبغه تاریخی بسیاری از مباحث بر جذابیت و گیرایی آن افزوده است. در سرآغاز این مناظره‌ها، مقدمه‌ای ۸۶ صفحه‌ای بدین مضمون است: پس از ورود به کراچی ـ پایتخت آن روز پاکستان ـ خبر ورود داعی را جراید مهمّ نشر دادند. در هر کجا که وارد می‌شدیم با تجلیات بی‌سابقه ملی مورد استقبال واقع و در غالب این شهرهای مهمّ از طرف علمای ادیان و مذاهب باب مناظرات باز می‌شد. از جمله مجالس مهمّ، مناظره‌ای بود که با علمای هنود و براهمه در شهر دهلی، با حضور گاندی پیشوای ملّی هند واقع شد که در جراید مفصلاً درج گردید. این کتاب با اینکه بیش از شصت بار چاپ شده است، همواره به همان شیوه چاپ قبل از انقلاب منتشر می‌شد ولی اخیراً توسط مؤسسه جهانی سبطین با حروف‌چینی جدید منتشر شده است.همچنین فایل صوتی نمایش رادیویی شب‌های پیشاور که از رادیو پخش شده در اینترنت موجود بوده و قابل دانلود است».

فهرست کتاب

جلسه اول

شامل مباحثی چون تعیین نسبت خانوادگی، دلایلی بر اینکه فرزندان فاطمهعلیها السلام فرزندان پیامبراند، فجایع اعمال بنی امیه، پیدایش قبر حضرت علیعلیه السلام و سادات شیرازی در تهران است.

جلسه دوم

به تبیین معنای شیعه و حقیقت تشیع می‌پردازد. و به علت تشیع ایرانیان در زمان خلفا، دیالمه، غازان خان و شاه خدابنده نیز اشاره می‌کند.

جلسه سوم

بیان عقاید زیدیه، کیسانیه، شیعه امامیه را دربردارد و به اخبار رویت خدا از اهل سنت نیز اشاره می‌کند.

جلسه چهارم

این مناظرات به مباحثی چون شناخت امامت، کشف حقیقت از مذاهب اربعه اهل سنت، عدم دلیل بر تبعیت مذاهب اربعه، اختلاف مراتب انبیا و…می‌پردازد.

جلسه پنجم

مباحثی نظیر مطابقت حالات امیرالمومنینعلیه السلام با هارون، احادیث مصرحه به خلافت علیعلیه السلام، نسبت‌های دروغ و تهمت‌های علمای سنی به شیعیان، شرکت ابوهریره با بسر بن ارطاط در کشتار مسلمین، تهمت‌های ابن تیمیه و… مطرح شده است.

جلسه ششم

به فضایل حضرت علیعلیه السلام می‌پردازد؛ از جمله بیان آیه در شان علیعلیه السلام، تربیت آن حضرت توسط پیامبر، سبقت علیعلیه السلام در اسلام، پاسخ به اشکال ایمان علیعلیه السلام در طفولیت، اقرار عمر به برتری علیعلیه السلام نسبت به خودش، مواردی که امام علیعلیه السلام موجب نجات خلفا گردید و…

جلسه هفتم

اتحاد نفسانی پیامبرصلى الله علیه وآله وسلم و علیعلیه السلام، استشهاد به آیه مباهله، بیان گنجی شافعی پیرامون حدیث تشبیه، نقد قول عمر که گفت: نبوت و سلطنت در یک جا جمع نمی‌گردد، انتقاد زمخشری از اهل تسنن، مقاله مادام انگلیسی در مظلومیت امام حسینعلیه السلام و آثار زیارت قبور ائمه از جمله مباحث جلسه هفتم بوده است.

جلسه هشتم

تفاوت اسلام و ایمان، مراتب ایمان، مقامات امام جعفر صادقعلیه السلام، اشاره به مرگ طبری، دشنام دادن به علی دشنام به پیامبر است و… از جمله برخی موارد جلسه هشتم شمار می‌رود.

جلسه نهم

مواردی چون تهمت فحشا به عایشه، جهنمی بودن زن لوط و نوح، بهشتی بودن همسر فرعون، آزار دادن عایشه پیامبر را، ممانعت عایشه از دفن امام حسنعلیه السلام در جوار پیامبرصلى الله علیه وآله وسلم، سجده و شادی عایشه در شهادت امیرالمومنین مورد بررسی قرار گرفته است.

جلسه دهم

سوال از مقام علمی عمر، اظهار عمر بعد از رحلت پیامبرصلى الله علیه وآله وسلمکه آن حضرت از دنیا نرفته است، اشتباه عمر در حکم به رجم پنج نفر که زنا کرده بودند، امر نمودن عمر به رجم زن حامله و منع نمودن علیعلیه السلام او را، امر نمودن عمر به رجم زن دیوانه و مانع شدن علیعلیه السلام، تمام علوم در نزد علیعلیه السلام، دفاع معاویه از مقام علیعلیه السلام و.. مباحث است که در جلسه آخر مطرح شده‌اند.